Tijdens de stille tocht wist Naomi dat er veel pers op af zou komen. “Toch was ik gespannen door al die camera’s. Al die aandacht, het blijft vreemd en het went niet. Tegelijkertijd vond ik de media-aandacht ook belangrijk. Het beeld van de stille tocht was mooi.. Zoveel mensen die speciaal voor Gino kwamen, dat was een duwtje in de rug. Het gaf troost. Judy had ook vooraf met de media afspraken gemaakt over afstand houden. Dat is goed gegaan.”
Uit het Algemeen Dagblad: “Zus Kelly van Gino kon haar woede na afloop van de zitting niet bedwingen. ‘Ooit zal ik je hebben, jongen. Al duurt het twintig jaar, maakt niet uit’, schreeuwde ze naar M. terwijl hij weer werd teruggebracht naar zijn cel.”
Naomi weet dat de passage in het AD een dreigende uitspraak is. “Zo voelden wij ons, dat is de waarheid. Mijn zus kwam hierdoor wel negatief in het nieuws. Dit was vooral op sociale media onder reacties van nieuwsartikelen. De publicaties over mijn moeder die toen ook uit de rechtszaal werd verwijderd, dat vind ik niet zo erg. In de rechtszaal zagen wij voor het eerst de dader van dichtbij. Mijn moeder is een kind verloren door hem. Ze werd door drie agenten uit de zaal gehaald. Als wij onze stoel bewogen, dan werd er direct op ons gelet. Alsof wij de daders zijn!”
De eerste media berichten over het overlijden van haar moeder vallen niet goed bij Naomi. “Het ging over zelfmoord, dat klopt niet. Sommige teksten kwamen hard aan, bijvoorbeeld Moeder vermoorde Gino dood. Dat is niet fijn, zonder gevoel opgeschreven. Deze kop kan in mijn ogen anders. Een betere kop zou zijn: De moeder van Gino is overleden.”