“I am on a sailing boat near Isla Grande. My wife is murdered by pirates”

Aan het begin van de documentaire klinkt de stem van Peter Putker. In de true-crime documentaire Lazy Duck komen meerdere details van de beroving / moord aan de orde. De documentaire, geregisseerd door Walter Stokman, volgt de rechtszaak tegen Peter Putker op de voet. Zoon Roderik Putker zegt hierover: “Ik wil dat mensen zien dat mijn vader onschuldig is.”

VPRO-documentaire Lazy Duck

Voormalig dierenarts Peter Putker werd ervan beschuldigd dat hij zijn levenspartner Durdana de Bruijn tijdens hun zeilreis heeft vermoord. De Colombiaanse justitie verdacht Peter van de moord en geloofde niet dat de moord door piraten is gepleegd. Na de vlucht van Peter vanuit Colombia naar Nederland pakte het Nederlandse OM de zaak op. De documentaire volgt het strafproces van begin tot eind.

Bekijk hieronder de documentaire Lazy Duck (1 uur en 17 minuten, opent in nieuw venster)

VPRO-docu Lazy Duck

Bron: NPO / VPRO

Peter Putker vrijgesproken

Meer informatie over de vrijspraak van Peter Putker, zie het artikel Oud-Heinoƫr Peter P. vrijgesproken van zeilbootmoord in Colombia (RTV Oost, opent in nieuw venster)

Mediastorm

Het programma Mediastorm van Human besteedde op 1 oktober 2023 aandacht aan het project Slachtoffers in de Media. Lucas Waagmeester (NOS), John van den Heuvel (de Telegraaf) en Ineke Sybesma (Fonds Slachtofferhulp) spraken onder leiding van Tim de Wit over hoe media omgaan met slachtoffers. Het item over Slachtoffers in de media begint op 10:06.

Bekijk hieronder de hele aflevering van Mediastorm